top of page

Tjänster

01.

Yin&Yang. Rörelse och återhämtning.

Inget bättre, inget sämre, bara olika. Båda behövs lika mycket. För balans.

Vi varvar MediYoga(Medicinsk yoga), YinYoga & Hathayoga. MediYogan är en enkel, lugn och effektiv form av yoga som mjukt tar dig in i ökad rörlighet, smidighet och balans. Fysiska övningar i kombination med medveten andning, avslappning och meditation. Det är en terapeutisk yoga som är vetenskapligt underbyggd, ett verktyg för välmående och självläkning som du kan utöva efter egen förmåga och kapacitet. I hathayogan flödar vi mjukt igenom kroppen. Yinyogan är ett fint komplement till annan dynamisk träning. En passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av kroppens egen tyngd och på så sätt sträcker, pressar och vrider vi sakta och mjukt vår bindväv, så att vi blir smidigare och mentalt starkare. Ingen förkunskap krävs.

Tisdagar kl.18:15-19:45 på Fregatten, Industrigatan 10, Vänersborg. VT-24 start 16/1, 14 ggr, 2100 kr.

Live eller online

 Anmälan via telefon eller sms. Använd ditt friskvårdsbidrag. Ansluten till ePassi.

03.

Efter graviditeten kan du hjälpa kroppen att återhämta sig på bästa sätt.

MammaBebis-yoga är ett fantastiskt sätt att stärka och bygga upp kroppen inifrån och ut för dig som nybliven mamma. Yogan hjälper dig att komma i form både fysiskt och mentalt efter graviditet och födande. 

Mjuk yoga med fokus på bäckenbotten, mage och rygg, grundläggande andningsteknik och en stund tillsammans med bebisen i bebisyoga och massage. Lämplig ålder på bebis; 2-8 månader eller tills bebisen börjat krypa.

Vårterminen 2024: 

Vänersborg: april-24, 12 ggr, 1500 kr.

Lokal: Fregatten, Vbg. Live eller online

Torsdagar kl.09:30-10:30.

Anmälan via telefon eller sms. Anmälan till kursen är bindande. Ansluten till ePassi.

02.

En kurs för dig och ditt väntade barn.

Gravidyoga är ett fantastiskt sätt att medvetet förbereda sig inför förlossningen; träna mjuka lugna rörelser, andningsteknik, fokuseringsteknik, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, avslappning & meditation. En stund i lugn och ro.

Under graviditeten händer mycket i kroppen och i sinnet och det kan vara en bra tid att vända blicken inåt och lära sig lyssna till sin kropp. Gravidyogan förbereder både din kropp och ditt sinne inför födandet och många av yogapositionerna kan användas som förlossningsställningar. Forskning stöder yogans positiva effekter vid träning under graviditet.

 Tisdagar kl.16:30-17:45, NY KURS 9/1 med fortlöpande starter under våren

En kurs, 8 tillfällen, 1200 kr. Live eller online.

Lokal: Fregatten, Industrigatan 10, Vänersborg.  Anmälan via telefon eller sms.

Anmälan till kursen är bindande. Ingen återbetalning sker av köpt kurs. Ansluten till ePassi. Begränsat antal platser, gott om plats mellan mattorna.

04.

 

                      

   

NYHET!!!

Nu kör vi den populära FöräldrarBarnyogan som en kurs om 4 tillfällen!

Kom och yoga tillsammans med ditt/dina barn! Kvalitetstid tillsammans!

Lek och utmana dina sinnen i enkla yogarörelser och positioner.

Ett tillfälle att fokusera på din kropp, din andning och lugna sinnet.

START Sön 8/10 kl.16:30-17:15, 4 tillfällen

Fregatten, Vänersborg 

Från 4 år

250kr/ vuxen och ett barn, 300kr/vuxen och två barn

Begränsat antal platser

Bindande anmälan  men den kan överlåtas.

Anmälan via sms eller mail till Lena 070-6993101 eller lena@venusqh.com

Du/Ni kan också boka mig för yogaklass på företagets hälsoinspiration, för utvecklingsdagen, för kompisgänget, på möhippan osv.

Håll utkik efter kommande event! 

05.

Förlossningsförberedande kurs; FUR Föda utan rädsla

 

Vill ni förbereda Er tillsammans inför förlossningen? Önskar Ni gå en utbildning i privat regi, i grupp eller enskilt par då kan jag erbjuda en heldagsutbildning där vi går igenom FUR-metoden, teoretiskt och praktiskt, vi har möjlighet att diskutera, ta upp frågor och ni får också en genomgång av den normala förlossningen och tips & trix kring denna. Så Ni får "Föda utan rädsla med extra allt".

Föda utan rädsla är en modern profylaxmetod som baserar sig på kunskap om kroppens fysiologi och kunskap om stödets betydelse under födandet. Vi blandar teori med konkreta övningar, både enskilt och som par. Vi lyfter fram hur trygghet och lugn och ro stimulerar oxytocinet som är det viktigaste hormonet under förlossningen och tränar också hur partnerna kan bli ett bra stöd.  Vi går igenom de fyra verktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft.

 

Kursen är en heldag, kl.09:30 – ca 16:00 med en timmas lunch. Fika ingår. 

Kursavgift är 1750 kr/par. Max 5 par/grupp. Anmälan är bindande. Ansluten till ePassi.

Kommande datum: Hör av dig för info!

Om önskemål om privat utbildning för er som par är kostnaden 4900 kr, heldagsutbildning 09:30-16.

Kursen är förlagd på Fregatten, Industrigatan 10 Vänersborg.

 

Vid sjukdom/förkylningssymtom flyttas ni över till kommande datum, i övrigt är anmälan bindande. Detta för att vi ska respektera varandras önskan om att bara friska går kursen. Vid färre än 3 par ställs utbildningen in alternativt flyttas datum.

Är ni intresserade/vill anmäla er ring eller smsa Lena Helmersson, Leg Barnmorska och Cert. FUR-instruktör samt Gravidyogainstruktör, tel 070-6993101. www.venusqh.com

06.

FÖRELÄSNING om förklimakteriet och klimakteriet kommer igen, håll utkik efter datum!

Vill du förstå vad som händer i förklimakteriet och klimakteriet? 

Vi kvinnor går igenom flera hormonella obalanser i livet, bla i förklimakteriet och klimakteriet. En del känner knappt av det medan andra känner mer och vissa har det riktigt jobbigt. 

Med kunskap kan du förstå varför du mår som du mår och vad du kan göra för att må bättre!

 

 Lena Helmersson, Leg Barnmorska och Stark genom klimakterie-certifierad coach,

INDIVIDUELL KLIMAKTERIERÅDGIVNING

Önskar du individuell rådgivning. Maila eller ring för tidsbokning.

Mötet sker via telefon eller online på Teams.

1 timmas konsultation samt 30 min uppföljning 795 :- ink. moms

Häng på i Träningsgruppen - QVINNA

Kom-igångträning för dig i förklimakteriet/klimakteriet eller strax efter menopaus.Träningen ger dig bla energi, hjälper dig att sova bättre, minska vallningar, öka muskelmassan, minska mängden stresshormon och få fart på förbränningen. Å så klart andra positiva hälsoeffekter som minskad risk för hjärt - kärlsjukdom, högt blodtryck mm. Gör dig smidigare, starkare, rörligare och uthålligare.

 

Vi tränar styrketräning, rörlighetsträning, andning-och avslappningsträning.

Träna dig gladare, starkare och friskare!

Träning under 6 veckor, 2 ggr/v. Mån och Tors kl.17-18

Fregatten, Vänersborg

EJ STARTAD PGA COVID-19!

Obs! Begränsat antal platser!

Ring eller smsa Lena 070-6993101

 

07.

MammaMage-träning

 

Kom och träna MammaMage-träning med mig för att hitta kontakt och åter få kontroll över dina magmuskler och bygga upp styrka, funktion och stabilitet. Hitta kontakt med de djupa magmusklerna som ger stöd till din hållning samt aktivering av bäckenbottenmusklerna.

 

Innan första tillfället får du en individuell undersökning av dina magmuskler , mätning av diastasen – magmuskeldelningens bredd, djup och längd.
 

Torsdagar kl.11-11:45. 12 ggr. Pris 2000 kr, inkl individuell magpalpation före gruppstart och träningsband(gummiband). VT-24 APRIL

Lokal Fregatten Vänersborg.

 

Endast ett fåtal platser, liten grupp. Bindande anmälan.

Ring, smsa eller maila Lena för anmälan, 070-6993101

 

Om du enbart vill ha en INDIVIDUELL KONSULTATION med mätning av diastas och träningsråd; 695 kr. Ring eller smsa för tid!

08.

Guidat Skogsbad

Skogsbad - Shinrin Yoku - Att bada sina sinnen i skogens atmosfär

 

Jag leder guidade Skogsbad.

Detta görs i grupp via Venus - qvinnohälsa genom livet, aktuella datum kommer på sociala media eller här på hemsidan.

Det kan också vara en aktivitet för arbetsgruppen(som en del i en utvecklingsdag eller liknande) eller varför inte samla ihop ett kompisgäng?!

Ni får en upplevelse tillsammans ute i naturen, där ni får möjlighet att sjunka ner från huvudet till hjärta och kropp. Att få vara i ett levande och fylligt tillstånd samtidigt som du upplever dig lugn och grundad. En paus - återhämtning - som fyller dig med energi.

Bakom Guidat Skogsbad finns många vetenskapliga studier som stöder dess goda inverkan på vår hälsa.

Vid intresse/förfrågan mail eller ring Lena

09

Handledning Billingsmetoden

Med Billingsmetoden lär du dig tolka din kropps signaler på fruktsamhet.

Du får kunskap om dina fruktsamma och ofruktsamma faser, för att uppnå eller undvika graviditet. Eller vill du kanske bara lära känna din kropp?

 

Kanske önskar du en hormonfri preventivmetod? Eller önskar du planera en graviditet och veta bästa tidpunkt för befruktning? Eller vill du lära känna din kropp och dess förändringar under menstruationscykeln!

Som preventivmetod är metodens effektivitet i nivå med p-pillrets.

Metoden innebär att kvinnan dagligen observerar sitt sekret och antecknar detta på ett kartföringsblad, för att bli medveten om sina fruktsamma dagar.

Önskar du/ni handledning i denna metod? 

Kontakta Lena Helmersson, Leg Barnmorska och Handledare i Billingsmetoden via mail, lena@venusqh.com eller telefon 070-6993101

bottom of page