Tjänster

01.

Yin&Yang. Rörelse och återhämtning.

Inget bättre, inget sämre, bara olika. Båda behövs lika mycket. För balans.

Vi varvar MediYoga(Medicinsk yoga), YinYoga & Hathayoga. MediYogan är en enkel, lugn och effektiv form av yoga som mjukt tar dig in i ökad rörlighet, smidighet och balans. Fysiska övningar i kombination med medveten andning, avslappning och meditation. Det är en terapeutisk yoga som är vetenskapligt underbyggd, ett verktyg för välmående och självläkning som du kan utöva efter egen förmåga och kapacitet. I hathayogan flödar vi mjukt igenom kroppen. Yinyogan är ett fint komplement till annan dynamisk träning. En passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av kroppens egen tyngd och på så sätt sträcker, pressar och vrider vi sakta och mjukt vår bindväv, så att vi blir smidigare och mentalt starkare. Ingen förkunskap krävs.

Tisdagar kl.18:15-19:45 på Fregatten, Industrigatan 10, Vänersborg. Start 19/1, 12 ggr.

Online LIVE tillsvidare! Anmälan via telefon eller sms. Ansluten till ePassi.

02.

En kurs för dig och ditt väntade barn.

Gravidyoga är ett fantastiskt sätt att medvetet förbereda sig inför förlossningen; träna mjuka lugna rörelser, andningsteknik, fokuseringsteknik, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, avslappning & meditation. En stund i lugn och ro.

Under graviditeten händer mycket i kroppen och i sinnet och det kan vara en bra tid att vända blicken inåt och lära sig lyssna till sin kropp. Gravidyogan förbereder både din kropp och ditt sinne inför födandet och många av yogapositionerna kan användas som förlossningsställningar. Forskning stöder yogans positiva effekter vid träning under graviditet.

Vårterminen 2021: Tisdagar kl.16:30-17:45, start 19/1 med fortlöpande starter under vårenen.

Lokal: Fregatten, Industrigatan 10, Vänersborg. Online LIVE tillsvidare! Anmälan via telefon eller sms.

Anmälan till kursen är bindande. Ingen återbetalning sker av köpt kurs. Ansluten till ePassi. Begränsat antal platser, gott om plats mellan mattorna.

03.

Efter graviditeten kan du hjälpa kroppen att återhämta sig på bästa sätt.

MammaBebis-yoga är ett fantastiskt sätt att stärka och bygga upp kroppen inifrån och ut för dig som nybliven mamma. Yogan hjälper dig att komma i form både fysiskt och mentalt efter graviditet och födande. 

Mjuk yoga med fokus på bäckenbotten, mage och rygg, grundläggande andningsteknik och en stund tillsammans med bebisen i bebisyoga och massage. Lämplig ålder på bebis; 2-8 månader eller tills bebisen börjat krypa.

Vårterminen 2021: 

(Kurser kommer starta både i Vänersborg och Trollhättan).

Vänersborg: kursstart 21/1 kl.09:30-13:30. Lokal: Fregatten, Vbg

(Trollhättan: Lokal: under Salong Aqua, Storgatan 37, Trollhättan. Hiss finns.)

Online LIVE tillsvidare! Torsdagar kl.09:30-10:30. Start 21/1

Anmälan via telefon eller sms. Anmälan till kursen är bindande. Ansluten till ePassi.

04.

Håll utkik efter kommande event! 

Aktuellt just nu;

Yoga of Hope 

Välkommen till mitt Yoga of Hope event den 15 november för Barncancerfonden. Alla pengar som samlas in i Yoga of Hope går till barncancerforskningen och ger stöd till drabbade barn och ungdomar.
Alla kan vara med, van som ovan yogi. Jag leder dig in i ett skönt Yin & Yang-pass. Tillsammans kan vi göra skillnad i kampen mot barncancer! För mer info se första sidan längst ned!

 Föreläsning om förklimakteriet och klimakteriet 1 oktober kl.19 på Ronnums Herrgård, Vargön. 

Du/Ni kan också boka mig för yogaklass på företagets hälsoinspiration, för utvecklingsdagen, för kompisgänget, på möhippan osv.

05.

Förlossningsförberedande kurs; FUR Föda utan rädsla

Nu när Mödravården pausat sina förlossningsförberedande utbildningar kan det vara ett alternativ att gå en utbildning i privat regi, i grupp eller enskilt par.

Föda utan rädsla är en modern profylaxmetod som baserar sig på kunskap om kroppens fysiologi och kunskap om stödets betydelse under födandet. Vi blandar teori med konkreta övningar, både enskilt och som par. Vi lyfter fram hur trygghet och lugn och ro stimulerar oxytocinet som är det viktigaste hormonet under förlossningen och tränar också hur partnerna kan bli ett bra stöd.  Vi går igenom de fyra verktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft.

 

Kursen är en heldag, kl.09:30 – ca 16:00 med en timmas lunch. Fika ingår. 

Kursavgift är 1750 kr/par. Max 5 par/grupp. Anmälan är bindande. Ansluten till ePassi.

Kommande datum är 31/1 och 28/2. Först till kvarn! Tillfällen i mars, april och maj kommer!

Om önskemål om privat utbildning för er som par är kostnaden 4900 kr, heldagsutbildning 09:30-16.

Kursen är förlagd på Fregatten, Industrigatan 10 Vänersborg.

 

Vid sjukdom/förkylningssymtom flyttas ni över till kommande datum, i övrigt är anmälan bindande. Detta för att vi ska respektera varandras önskan om att bara friska går kursen. Vid färre än 3 par ställs utbildningen in alternativt flyttas datum.

Är ni intresserade/vill anmäla er ring eller smsa Lena Helmersson, Leg Barnmorska och Cert. FUR-instruktör samt Gravidyogainstruktör, tel 070-6993101. www.venusqh.com

06.

FÖRELÄSNING om förklimakteriet och klimakteriet kommer igen i början av nästa år,  håll utkik efter datum!

Vill du förstå vad som händer i förklimakteriet och klimakteriet? 

Vi kvinnor går igenom flera hormonella obalanser i livet, bla i förklimakteriet och klimakteriet. En del känner knappt av det medan andra känner mer och vissa har det riktigt jobbigt. 

Med kunskap kan du förstå varför du mår som du mår och vad du kan göra för att må bättre!

 

Kom på föreläsning med mig Lena Helmersson, Leg Barnmorska och Stark genom klimakterie-certifierad coach,

torsdag 1 oktober kl.19-ca 21.15 på Ronnums Herrgård, Vargön.

Pris 299 kr.

Boka din plats genom att skicka sms till Lena 070-6993101

Venus - qvinnohälsa genom livet

www.venusqh.com

INDIVIDUELL KLIMAKTERIERÅDGIVNING

Önskar du individuell rådgivning. Maila eller ring för tidsbokning. Mötet sker via telefon eller Skype. 

1 timmas konsultation 500 :- ink. moms

Häng på i Träningsgruppen - QVINNA

Kom-igångträning för dig i förklimakteriet/klimakteriet eller strax efter menopaus.Träningen ger dig bla energi, hjälper dig att sova bättre, minska vallningar, öka muskelmassan, minska mängden stresshormon och få fart på förbränningen. Å så klart andra positiva hälsoeffekter som minskad risk för hjärt - kärlsjukdom, högt blodtryck mm. Gör dig smidigare, starkare, rörligare och uthålligare.

 

Vi tränar styrketräning, rörlighetsträning, andning-och avslappningsträning.

Träna dig gladare, starkare och friskare!

Träning under 6 veckor, 2 ggr/v. Mån och Tors kl.17-18

Fregatten, Vänersborg Start 2/11 Pris 1500 kr

Obs! Begränsat antal platser!

Ring eller smsa Lena 070-6993101

 

07.

MammaMage-träning

 

Kom och träna MammaMage-träning med mig för att hitta kontakt och åter få kontroll över dina magmuskler och bygga upp styrka, funktion och stabilitet. Hitta kontakt med de djupa magmusklerna som ger stöd till din hållning samt aktivering av bäckenbottenmusklerna.

 

Innan första tillfället får du en individuell undersökning av dina magmuskler , mätning av diastasen – magmuskeldelningens bredd, djup och längd.

Torsdagar kl.11-11:45, start 28/1. 8 ggr. Pris 1500 kr, inkl individuell magpalpation före gruppstart och träningsband(gummiband).

Lokal Fregatten Vänersborg, men tillsvidare Online LIVE pga Covid-19.

 

Endast ett fåtal platser, liten grupp. Bindande anmälan. Ring, smsa eller maila Lena för anmälan, 070-6993101

 

Om du enbart vill ha en INDIVIDUELL KONSULTATION med mätning av diastas och träningsråd; 495 kr. Ring eller smsa för tid!

  • Instagram
  • Black Facebook Icon

 © 2019 av Lena Helmersson, Leg.Barnmorska, Yogainstruktör i Gravidyoga,                MediYoga, YinYoga, Mamma-Bebis-yoga och Instruktör i FUR, Föda utan rädsla, Cert. Stark genom klimakteriet-coach, Cert. MammaMage-tränare.