top of page

Om

Lena Helmersson

Jag är barnmorska och yogainstruktör. Har under mina yrkesverksamma år som barnmorska alltmer sett värdet av och behovet för blivande mammor att förbereda sig inför födandet både fysiskt och mentalt. Detta ledde mig in i denna inriktning av yoga, gravidyoga och mammabebis-yoga, och för att ha en vetenskaplig beprövad ingång utbildade jag mig till instruktör i MediYoga först. Undervisar också blivande föräldrar i teoretiska och praktiska förlossningsförberedelser i form av kursen Föda utan rädsla, FUR. 

Mitt liv har kretsat kring barn, kvinnor och familj. Dels som 5-barns mamma, dels som sjuksköterska på Gyn, BB, Barnklinik och senare som barnmorska på både förlossning och mödravård. Genom alla samtal med kvinnorna jag mött har jag också förstått det ökade behovet av råd och hjälp kring tiden runt klimakteriet.

Att förmedla trygghet och att stödja och stärka kvinnan och familjen genom livet är något jag brinner för. Det är min vision att du ska känna dig omfamnad och trygg i min verksamhet och förstå hur viktig du är. Du är unik.

Lena%25202a%2520redigerade_edited_edited
Erfarenheter och återkoppling av mina klasser 

"Då var lilla M ute ur magen. Var en helt fantastisk förlossning och jag kände verkligen vad yogan hjälpt mig både under graviditeten men också under födseln. Du ska ha det största tack man kan ge och nu väntar jag  på mamma/barnyoga med dig:) Massa massa kramar M & M."

"Hej Lena! Nu blir det ingen mer gravidyoga för mig. Igår fick vi en liten dotter. Yogan har verkligen varit kanon! Den hjälpte mig genom 30 h värkarbete. Tack! Mvh S"

"Ville bara berätta att 00:26 i söndags kom vår älskade lille prins. Blev igångsatt efter vattenavgång på fredag kväll. Klart mycket tuffare förlossning men hade väldigt bra hjälp av andningen i början. De berömde mig och jag sa att jag hade gått på din yoga. Sen gick det undan, från 6 cm till ute på 15 min! Men allt gick fint! Nu gosar vi på BB.

Tack för jättefin yoga! Kram E"

"Idag kom vår lilla tjej till världen, perfekt på alla sätt. Stolt mamma som yoga-andades från första till sista värk. Stort tack Lena. Kram C, M & I.

"Hej! Detta är L, som gått på din underbara yoga. Ville bara tala om att jag i söndags födde en helt bedårande liten pojke. Förlossningen var .... mäktig. Vi hade tid för induktion då jag var i vecka 42+1..... Under första timmen hade jag tre riktigt onda värkar. Jag laddade med styrka och hade din röst i huvudet "jag har mitt andetag", "det är bara muskler som protesterar". Visualiserade tydligt hur jag öppnade mig, hur smärtan hade en mening och hur barnet färdades ner och ut..... Tack Lena för att du fick mig att inse vilken styrka jag besitter och för att du banade vägen till mitt inre lugn"

Utbildningar

1990

Sjuksköterskexamen, jobbat på Gyn, BB och Barnklinik

2007

Barnmorskeexamen, jobbat på Förlossning och Barnmorskemottagning

2012

2014, 2018, 2019

YinYoga-instruktör Ishta Yoga, nivå 1, 2 och 3.

2019

FUR - Föda utan rädsla instruktör

2020

Stark genom klimakterie-certifierad coach

Cert. MammaMage tränare,

Yoga Nidra, Global Yoga

2021

Handledare i Billingsmetoden

Instruktör MediYoga samt fortbildning i MediYoga

2013, 2017

Gravidyogainstruktör, MediYoga

Gravidyogaintruktör, Global Yoga

bottom of page